L’illusionniste – The Illusionist

Posted by on 0 comments
Povestea are loc în anul 1959 şi este despre un iluzionist fără noroc (cunoscut după numele de scenă „Tatischeff”) privindu-şi popularitatea din Paris cum o ia la vale. El îşi împachetează puţinele lucruri pe care le are şi recuzita, incluisv un iepure alb ţâfnos, şi se mută la Londra. Ajuns acolo, el realizează că succesul la care spera odată cu mutarea în Anglia nu este chiar aşa uşor de obţinut. Totuşi, nu se lasă bătut şi adoptă o atitudine de nimic de pierdut, continuând să-şi desfăşoare activitatea în locuri cu populaţie redusă, precum baruri, cafenele sau petreceri private.
El acceptă invitaţia unui organizator de petreceri beat şi porneşte într-o călătorie lungă şi anevoioasă până la o insulă Scoţiană izolată (Iona în Inner Hebrides). Barul micuţului sat a fost branşat la energie electrică de curând, iar el şi iepurele lui sunt apreciaţi o bună bucată de timp. Trăind modest într-o cameră de deasupra barului, iluzionistul întâlneşte o tânără fată pe nume Alice care e fascinată de cuvintele lui parcă din altă lume şi gesturile frumoase, precum dăruirea unor pantofi roşii. Competiţia venită de la mai multe forme de divertisment moderne îl urmăreşte pe iluzionist chiar şi aici, forţându-l înc-odată să se mute.
Alice crede că asupritul iluzionist posedă cu adevărat puteri supranaturale şi îl urmează la Edinburgh unde îşi desfăşoară activitatea într-un teatru modest. Ei închiriază o cameră într-o casă de oaspeţi fiind ajutaţi de alţi artişti fără strălucire (un trio de acrobaţi, un clovn şi un ventriloc). Iluzionistul doarme pe o canapea mică în timp ce fata îşi face de lucru prin casă făcând curat şi gătind mâncare pe care o împarte cu vecinii. Afecţiunea fetei îl îmblânzeşte şi pe iepure, dar banii tot mai puţini pe care-i câştigă iluzionistul îl determină pe acesta să-şi mai ia în secret o altă slujbă.

SERVER 2

SERVER 3

Newest Post:
Newer Post

Older Post:
Older Post

0 Comments for "L’illusionniste – The Illusionist"